1,5 meterpuzzel!

De kerk in Ritthem is sinds vorige week ingericht volgens de anderhalve meternorm. Vorige week was de kerk verhuurd voor een burgerlijk huwelijk en werd het even puzzelen hoe er ruimte moest worden gevonden voor de maximaal 30 personen die waren toegestaan.

Na wat passen en meten is het toch gelukt, maar het viel nog niet mee. Iedereen moest volgens de voorschriften van de gemeente op anderhalve meter van elkaar zitten. Ook mensen die samen in een huis wonen. Dat betekende dat de ouders van het bruidspaar niet naast elkaar mochten zitten. Een gekke situatie!
Om de beurt moest iedereen naar binnen en later ook weer één voor één naar buiten. Bruid en bruidegom gingen als laatsten en daarna konden er buiten  gelukkig foto’s worden gemaakt van het hele gezelschap.Ook was er een videocamera zodat familie en vrienden die thuis moesten blijven, later de plechtigheid konden bekijken.
Het was een voorproefje van hoe de kerkdiensten er misschien de komende tijd uit gaan zien. De kerkenraad is druk bezig om een oplossing te bedenken. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe dit zal gaan. De richtlijnen kunnen nog steeds veranderen.
De komende weken, en misschien maanden, zal  daarom de kerkdienst nog  op video worden opgenomen en die zal zondagmorgen worden uitgezonden, net zoals in de afgelopen tijd gebeurde. Op Hemelvaartsdag kunt u een dienst bekijken, opgenomen in de kerk van Ritthem. Ook op Pinksteren zal dit het geval zijn.
We moeten er met z’n allen maar het beste van maken en proberen toch een gemeenschap te blijven. Gelukkig hebben we daarvoor de mogelijkheden in de vorm van de telefoon en de computer. Maar we zien er naar uit om elkaar weer echt in de kerk te ontmoeten en samen de eredienst te vieren.

Lien Osté

De rechterhelft van de 30-stoelenopstelling bij een herdenkingsdienst op 27 mei in Nieuwland

 

Reacties plaatsen is niet mogelijk.