Alvast inzingen voor intrededienst!

De Zeeuwse hoofdstad staat zaterdag 2 en zondag 3 juni 2018 in het teken van Middelburg Volkoren.  Dat houdt in dat er 6600 zangers te horen zijn, verdeeld over 186  koren. De redactie van deze website snoof zaterdag ook aan het festival en dat leverde onder meer het volgende nieuws op.

 

In de Doopsgezinde Kerk aan de Lange Noordstraat  was een optreden aan de gang van het Vocaal Ensemble Musica Cordis. Onder de zangers was Pascal Handschin (vijfde van rechts op bovenste foto), die met zijn sonore basstem het koor op een welluidende wijze versterkte. Zijn vrouw Thirza trad op als lid van een ander gezelschap. De redactie heeft dat niet bijgewoond maar kwam haar en haar schoonmoeder Evelyne Handschin elders in de stad tegen. Evelyne zal zondag het orgel bespelen tijdens de intrede- en bevestigingsdienst van haar zoon Pascal. Alle drie muzikaal dus. Volkoren was zodoende een prachtige voorbereiding  voor de dienst van morgen.

Intussen was vrijdag in de kerk alles al in gereedheid gebracht. Met vereende krachten werden extra stoelen van de zolder gehaald en na korte tijd stond de kerk vol. Verder zijn er tal van voorbereidingen getroffen die onzichtbaar zijn, maar wel nodig. Zoals extra zorg voor de geluidsinstallatie. Iedereen bedankt voor de inzet.

Reacties plaatsen is niet mogelijk.