Bericht van onze zieke predikant

Lieve gemeente,
Het jaar 2020 is een jaar dat voor velen gepaard gaat met een gevoel van stilstand. Sinds de wereld in maart op slot ging was het een periode van afwachten en afvragen over hoe de dingen zullen gaan in de nabije toekomst. En daarna was het noodzakelijk om voor zichzelf een weg te kunnen vinden om met de veranderde omstandigheden om te kunnen gaan.

Voor mij persoonlijk kreeg deze periode van verminderde activiteit en afwachten een onverwachte en ongemakkelijke verlenging. Het zal velen van u niet ontgaan zijn dat de erediensten in de afgelopen maand op een andere manier hebben plaatsgevonden dan gepland en gecommuniceerd. Heel graag had ik als predikant deel uitgemaakt van het vorm geven en beleven van de nieuwe uitdaging waarmee wij als kerk geconfronteerd zijn. Maar helaas ben ik al de hele maand door een hernia in mijn onderrug gedwongen om thuis te blijven en mijn rug zoveel mogelijk te ontlasten. Herstel van een soortgelijke beperking is gelukkig mogelijk, maar vraagt voor al één ding: geduld. Geduld om het lichaam te laten herstellen. In mijn geval zal dit naar verwachting nog enkele weken kunnen duren.

Ik wil mijn hartelijke dank uitspreken voor het begrip en het medeleven dat ik vanuit de kerkenraad heb kunnen ervaren en ook voor het feit dat het gelukt is om het op korte termijn mogelijk te maken om toch de erediensten weer zoals gepland te kunnen hervatten.

Dank ook voor de mooie bos bloemen die ik en Thirza hebben mogen ontvangen uit de kerk.

Ik hoop dat ik zo snel mogelijk weer mee kan doen, om samen met elkaar kerk en gemeente te zijn. In viering en in ontmoeting.

Met hartelijke groet,

Pascal Handschin

Reacties plaatsen is niet mogelijk.