Doe wel en zie niet om!

Van de gezamenlijke diaconie

Collecte 7 juli- Binnenlands diaconaat

Vakantiepret voor kinderen in armoede
De collecte op 7 juli is bestemd voor diaconale projecten van Kerk in Actie. Maar liefst één op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. Kerk in Actie ondersteunt kerken en organisaties die armoede in Nederland bestrijden, bijvoorbeeld met de actie Vakantietas.

Kerk in Actie wil 5.000 kinderen die opgroeien in armoede verrassen met een vakantietas. Kerk in Actie zorgt voor een vrolijke tas, lokale kerken vullen deze met leuke cadeautjes en kortingsbonnen voor bijvoorbeeld een ijsje, het zwembad of een pretpark in de buurt.

Met uw bijdrage steunt u diaconale projecten van Kerk in Actie, zoals armoedebestrijding bij kinderen.

 

Collecte 14 juli – Stichting Herberg
Het kan jaren voorspoedig gaan in je leven. En dan opeens word je geconfronteerd met verdriet en tegenslag. Overleden dierbaren, problemen op het werk, problemen in je huwelijk en gezin, gezondheidsproblemen en/of mantelzorg. Of gevoelens van eenzaamheid, angst of minderwaardigheid die niet langer te hanteren zijn. In een gastvrij huis in een prachtige omgeving, bij een geopende Bijbel, met professionele begeleiding bieden zij liefdevolle aandacht. Ze hebben verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen uit een herstelprogramma, retraite of kom-op-adem.

Collecte 11 augustus – KIA Onderwijs in gewelddadige wijken in Zuid-Afrika
Veel zwarte jongeren in Pretoria hebben geen toekomstperspectief. Zij groeien op in gebroken gezinnen en gewelddadige wijken. De helft van hen maakt de middelbare school niet af, de jeugdwerkloosheid is hoog. Samen met christelijke partners helpt Kerk in Actie deze jongeren de cirkel van armoede en uitzichtloosheid te doorbreken. We geven huiswerkbegeleiding en stimuleren jongeren hun opleiding afmaken. Ook bieden we bijbelonderwijs en helpen we bij het verwerken van trauma’s. Via muziek, kunst, vakantiekampen en trainingen groeit hun zelfvertrouwen en ontdekken ze nieuwe mogelijkheden om hun leven vorm te geven. Met de collecteopbrengst krijgen onder meer 900 jongeren huiswerkbegeleiding.

 

Reacties plaatsen is niet mogelijk.