Dominees en voetbal

Wie de PZC van vrijdag 22 juni 2018 opensloeg kon op de sportpagina’s niet heen om foto en bijbehorende tekst waarin onze predikant Pascal Handschin figureerde als commentator op het WK Voetbal 2018. Het verhaal was opgehangen aan zijn Zwitserse afkomst en de relatie met het nationale elftal van zijn geboorteland. Zoals te verwachten zou Pascal graag zien dat Zwitserland Servië zou verslaan en zodoende de poulefase zou overleven.

Het deed even denken aan  de tijden toen Peter Barmentlo in ons midden diende als dominee. Hij was spelend lid van VV Nieuwland. Ik kan me nog goed herinneren wat er geroepen werd wanneer hij vanaf  de reservebank het veld in mocht om de Nieuwlandse aanval te versterken: ,,Nu krijgen we hulp van boven!” Men hoopte op een wonder

De PZC weet onze dominee goed te vinden. Afgelopen december kreeg hij volle aandacht als havendominee in het kerstnummer. De warme woorden die hij  nu in de krant besteedde aan het Zwitserse nationale elftal hebben vast meegeholpen aan de overwinning van de Alpenrepubliek! Die zege was hoe dan ook een klein wonder!  

Wim Staat

 

Reacties plaatsen is niet mogelijk.