Gedenken overledenen

De deuren van de kerken in onze dorpen staan zaterdag 21 november van 16.00-17.30 open. Dat gebeurt om alle mensen gelegenheid te geven om geliefden te gedenken die de afgelopen tijd zijn overleden.  Bezoekers kunnen een lichtje ontsteken ter nagedachtenis en een bloem uit de kerk meenemen als herinnering. De klokken zullen om het kwartier enkele minuten luiden.

De openstelling gaat vooraf aan de diensten die we de dag daarop houden. Het is dan Eeuwigheidszondag. De dienst in Ritthem begint om 9.30 uur en die in Nieuwland om 11.00 uur.  Daarin worden de namen van de overledenen uit de gemeenten genoemd. Familieleden worden per brief uitgenodigd deze dienst bij te wonen. In beide diensten zal voorgaan onze eigen predikant Pascal Handschin. De openstelling op zaterdag is mede bedacht omdat door de coronacrisis slechts 30 mensen de kerkdienst mogen bezoeken.

Zondag in de namiddag van 16:00 tot 17:00 zal de kerk in Nieuwland open zijn als vervolg op de dienst van die morgen, met het oog op wie ‘s morgens niet aanwezig konden zijn. Dan is er gelegenheid om even te zitten, stil te bidden en een lichtje aan te steken.

Reacties plaatsen is niet mogelijk.