Goed doen

Van de gezamenlijke diaconie

Collectebestemmingen in juli en augustus 2021

Collecte 4 juli KIA Actie vakantietas,
Je zult maar elke zomer je klasgenootjes op vakantie zien gaan, terwijl jouw ouders geen geld hebben om eropuit te trekken. Wat duurt een zomervakantie dan lang! Een vrolijke rugzak vol speelgoed, toegangskaartjes en een tegoedbon voor een ijsje is voor kinderen uit kwetsbare gezinnen extra welkom.
Elke zomer deelt een groot aantal Protestantse gemeenten deze rugzakjes uit aan kinderen in hun omgeving. Actie Vakantietas is een van de projecten waarmee Kerk in Actie kinderen in armoede helpt.

Collecte 25 juli Hillcrest Aids Centre
Het Hillcrest Aids Centre biedt onvoorwaardelijke liefde door middel van het geven van praktische en onvoorwaardelijke zorg. Het is een lokaal centrum dat zorg wil bieden aan de mensen die leven met HIV/Aids en/ of mensen waarvan de familieleden besmet zijn met het virus.
Er worden verschillende projecten uitgevoerd variërend van scholing, advies en training tot zorg en stervensbegeleiding. Het centrum kijkt naar de individuele situaties en probeert een persoonlijk pakket van zorg en training aan te bieden.
Zo hebben zij bijvoorbeeld een granny(oma) support. Heel veel grootmoeders hebben de zorg voor hun verweesde kleinkinderen wat heel zwaar is. Zij worden door het centrum geholpen, wat leidt tot een beter leven voor zowel de oma’s als hun kleinkinderen.
Mocht u meer willen weten over dit project dan kunt u er over lezen op de website : www.zuluaid.nl of www.hillcrestaids.org.za

Collecte 15 augustus KIA zending voor Pakistan
In het islamitische Pakistan heb je het als christen niet gemakkelijk. Je wordt beschouwd als tweederangs burger, gediscrimineerd en geregeld kritisch bevraagd op je geloof. Dit maakt veel christenen onzeker.
Kerk in Actie steunt een bijbelschool die hen door middel van trainingen meer over de Bijbel leert, en ook laat zien hoe je je als christen staande kunt houden in de maatschappij. Jaarlijks doen ruim zesduizend mensen aan deze trainingen mee. Onder hen zijn veel jongeren!

Collecte 22 augustus Kledingbank Walcheren
De kledingbank verstrekt gratis kleding aan mensen die het zelf niet meer kunnen betalen. De voorziening bestaat nu 9 jaar en sindsdien zijn al meer dan 9000 klanten ontvangen waarvan ongeveer de helft kinderen zijn van onder de 18 jaar. Dit houdt in dat er al meer dan 15.500 kledingpakketten zijn uitgedeeld.
De kledingbank wordt draaiende gehouden door middel van ongeveer 100 vrijwilligers.

Reacties plaatsen is niet mogelijk.