Kerkdienst afgelast

NIEUW- EN SINT JOOSLAND/RITTHEM – De kerkdienst van zondag 15 maart 2020, waarin onze predikant Pascal Handschin zou  voorgaan, is afgelast. Het dagelijks bestuur van beide gemeenten, heeft dit donderdag besloten naar aanleiding van de problemen door het Coronavirus.  De afgelasting betekent dat de herbevestiging van vier leden van de kerkenraad en de viering van het Heilig Avondmaal wordt uitgesteld. Het moderamen vergadert maandag 16 maart over wat er vervolgens te doen staat. De Night of Worship, die om 18.00 uur zou aanvangen, vindt eveneens geen doorgang.

Naar aanleiding van het beraad door het moderamen stuurde Christiaan van Mourik, voorzitter van het Nieuwlandse kerkbestuur het volgende bericht rond:

,,Beste allemaal,
In het moderamen is besloten om de dienst van aanstaande zondag niet door te laten gaan.
In overleg met Pascal en Bouke is besloten dat Bouke zondag een eenvoudige viering zal leiden voor hen die toch of willen komen.
Ook zal Pascal proberen om een overdenking in te spreken zodat deze zondagmorgen te beluisteren is via de website.
Willen jullie dit met zo veel mogelijk mensen delen!!!
Verder zal het moderamen maandag bijeenkomen om de situatie met betrekking tot het Corona virus en hoe wij daar als gemeentes mee omgaan te bespreken.

Vanavond lazen we aan tafel uit prediker 3 ‚voor alles is in het leven een geschikte tijd – er is een tijd van iemand omhelzen en een tijd om afstand te houden.’
ik wens ons allen een goede tijd naar Pasen toe in deze bijzondere veertigdagentijd.
God gaat zijn ongekende gang!

Christiaan

Klik hier voor uitvoerige informatie op de classicale website over het beleid van onze kerken rond deze kwestie. 

Reacties plaatsen is niet mogelijk.