Bij de diensten

BIJ DE EREDIENSTEN VAN JUNI 2021

Na het laatste feest (Trinitatis 30 mei) begint de zomer in de kerk. Het groene kleed zal er hangen tot aan Advent. De kleur van groei en bloei, ook geloofsgroei. In veel kerken worden op het groene kleed symbolen daarvan weergegeven: bijvoorbeeld korenaren en druiven.

6 Juni. 1e Zondag na Trinitatis. Onze voormalig predikant Ds. Harold Oechies zal voorgaan. Hij komt altijd graag even terug. Op het oecumenisch leesrooster staat o.a. Marcus 3: 20-35. Het valt voor familie en omgeving niet altijd mee als iemand besluit God na te volgen. Dat was ook al zo met Jezus.  Wie wil je gehoorzaam zijn? In wie herken je je familie?

13 Juni De 2e Zondag na Trinitatis. Onze predikant ds. Pascal Handschin zal voorgaan. Op het oecumenisch leesrooster staat Marcus 4: 26-34. Jezus bedoeling is dat we het vatten. Snap je?

20  juni . Er staat een bijzondere dienst gepland, door de commissie voorbereid. Het oecumenisch leesrooster geeft Marcus 4: 35-41. Wij, gewone mensen kunnen zó bang worden van wat om ons heen gebeurt. Kun je je voorstellen, dat Jezus daar bij is? En wat dat dan zou uitmaken?

27 juni . Peter Riemens uit Arnemuiden is de voorganger. Het oecumenisch leesrooster geeft Marcus 5: 22-43 voor deze zondag. Een vrouw, die als dood is, geneest door heimelijk Jezus aan te raken. Durf je wat zij durfde? En: Jezus doet moeite voor een dood kind. Doet Hij moeite voor jou…?

We wensen elkaar goede en gezegende erediensten toe.

Elizabeth de Haan-Roelse

BIJ DE DIENSTEN VAN JULI EN AUGUSTUS.

Groene tijd (het groene kleed in de kerk) en volop zomer deze maanden. Ook een tijd waarin we de kerkgang weer oppakken! Wat wordt het fijn om elkaar weer te ontmoeten in de erediensten. Een tijd waarin we met elkaar mogen groeien in geloof, hoop en liefde.

4 juli Onze predikant Ds. Pascal Handschin verwacht voor te gaan. Op het oecumenisch rooster staat o.a. Marcus 6: 1-6(a). De wijsheid en de wonderen van Jezus zijn overweldigend. En dat voor een gewone timmerman… Te mooi om waar te zijn, toch?

11 juli Ds. Rob Poesiat is emeritus-predikant uit Koudekerke. Op het oecumenisch rooster staat o.a. Marcus 6: 6b-13. Jezus volgelingen moeten aan de slag: het goede nieuws doorgeven, kwaaie geesten verjagen, mensen beter maken. Hoe zet jij je in voor Jezus, voor de kerk?

18 juli Ds. Jaap van der Zeeuw, Baptistenpredikant uit Middelburg gaat bij ons voor. Op het oecumenisch rooster staat o.a. Marcus 6: 30-44. Mensen komen te kort en zoeken te pas en te onpas hulp. Jezus gaat er op in, geeft aandacht, geeft eten. Van Jezus krijg je wat je nodig hebt.

25 juli Onze predikant Ds. Pascal Handschin zal voorgaan. Op het oecumenisch rooster staat o.a. Marcus 6: 45-52. Het is angstig: duisternis, water, storm. Zelfs Jezus lijkt meer een spook. Je schreeuwt. En dan is Hij daar, dan treedt rust in. Je bent niet alleen, toch niet, niet meer.

1 augustus Ds. Peter van Bruggen gaat voor, predikant te Westkapelle Op het oecumenisch rooster staat o.a. Marcus 7: 1-23. Wat heb je er aan om je over van alles en nog wat druk te maken? Je moet ook naar jezelf durven kijken, je gedachten, je doen en je laten.

8 augustus Ds. Tineke Don is emeritus predikant en woont in Oost-Souburg Op het oecumenisch rooster staat o.a. Marcus 7: 24-30. Jezus goedheid gaat verder dan de grens van Israël. 

15 augustus Op deze zondag zal ouderling Kees Simons voorgaan. Op het oecumenisch rooster staat o.a. Marcus 7: 31-37. Wie niet horen kan, moet het voelen. Wie het ziet moet zwijgen. Snap je het nog? Wonderlijk toch?

22 augustus Ds. Cees Bijman, emeritus-predikant uit Arnemuiden gaat voor. Op het oecumenisch rooster staat o.a. Marcus 8: 1-21. Jezus voelt verantwoordelijkheid voor het welzijn van wie hem opzoekt, maar zijn leerlingen worden ingeschakeld: toe maar! Wat steken zij/wij ervan op?

29 augustus De voorganger voor deze zondag is nog onbekend. Op het oecumenisch rooster staat o.a. Marcus 8: 22-26. Genezing gaat vaak in fases. Toen en ook nu. Genezing door de Heer is geen tovenarij. En pakt soms ook anders uit dan wij ons voorstellen. Gelukkig maar.

Goede, gezegende zomerzondagen toegewenst!

Elizabeth de Haan-Roelse