Kinderen en Jeugd

Kindernevendienst

Elke week wordt, tijdens het middengedeelte van de kerkdienst, de kindernevendienst gehouden. In de kindernevendienst staan de verhalen uit de Bijbel centraal. Er wordt gebruikt gemaakt van de methode ‘Vertel het maar’. In de nevendienst krijgen kinderen ook ruimte om het gehoorde op een creatieve manier te verwerken.
Voor informatie kun je contact opnemen met:

  • In Nieuwland: Ingrid Jacobse, tel: 603569
  • In Ritthem: Martine Osté, tel. 462628

I

Kindernevendienst maart 2019
In maart start het Paasproject van Vertel  Het Maar. Het thema is: God kiest, God redt…….kies jij ook?

Het Paasproject neemt ons mee op de weg van de discipelen, die Jezus volgen naar Jeruzalem.

Jezus vertelt de mensen over de weg die Hij wil en moet gaan. Over wat er gaat komen, maar de discipelen lijken Jezus keuzes niet te begrijpen. Jezus is in zijn keuzes een voorbeeld voor zijn discipelen en voor ons.

Zondag 3 maart: Lucas 15 : 11-32: God wacht met open armen. De kinderen ontdekken dat wie en wat verloren is, weer gevonden kan worden door God.

Zondag 10 maart: Lucas 18 : 18-24: Wil je Jezus volgen? De kinderen ontdekken dat allerlei dingen hen kunnen afhouden van het volgen van Jezus.

Zondag 17 maart: Lucas 22 : 39-53: Jezus kiest voor Gods plan. De kinderen leren dat Jezus zichzelf gevangen laat nemen. Hij neemt bij heel het gebeuren de leiding.

Zondag 24 maart: Lucas 22 : 54-62: Petrus durft niet te kiezen. De kinderen leren dat Petrus zegt een vriend van Jezus te zijn, maar hij gedraagt zich niet zo.

Zondag 31 maart: Lucas 23 : 1-25: Niet kiezen is ook kiezen. De kinderen ontdekken hoe oneerlijk het proces van Jezus is. Barabbas profiteert daarvan.

Een vriendelijke groet van de leiding van de kindernevendienst.

Catechese

Catechisatie wordt gegeven aan  één groep van  12 jaar en ouder. We streven ernaar dat de “ouderen’ de jongeren meenemen op hun geloofsweg door middel van het leiden van de kleine groep. Zo hopen we dichter bij elkaar te komen. In woord, gezelligheid en gebed. We starten eind oktober en komen om de drie weken op zondagmiddag bij elkaar. Plaats en tijd worden in een persoonlijke uitnodiging meegedeeld.

Informatie: John de Pagter katkajohn@zeelandnet.nl)

en Christiaan van Mourik (chrvanmourik@zeelandnet.nl)


Kinderclub Happy Day


Op de eerste vrijdag van de maand, behalve in de vakanties, zijn de kinderen van Nieuwland en Ritthem van harte welkom bij ‘Happy Day’. De club is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd en wordt gehouden in de kerk van Nieuw- en Sint Joosland van 15.30 uur tot 17.00 uur.

We beginnen de clubmiddag met een welkom en zingen onder begeleiding van gitaar of piano of met c.d’s.  Daarna bidden we. De kinderen bedenken  gebedspunten: b.v. een bedankje voor een goed cijfer, een gebed voor je zieke oma. Eenvoudig en passend bij het niveau van de kinderen.

We vertellen een geschiedenis uit de Bijbel, soms alleen verhalend, vaak met beeld ondersteund om het zo begrijpelijk te maken voor de kinderen van nu. Aansluitend is er een korte pauze met drinken en iets lekkers. Dan is het tijd om te gaan knutselen. Voor kinderen die daar niet zo van houden zijn er gezelschapsspelletjes.

We hebben aan het slot altijd ‘de 2 kinderen van de maand’. Zij komen even naar voren, krijgen een bloemenslinger om en staan even in het zonnetje: We zingen een liedje voor hen en daarna mogen ze als eerste een cadeautje uitzoeken. En meteen daarna ook de andere kinderen die er zijn!

De oudere kinderen ( groep 6 en ouder) helpen vaak de jongere en kunnen ook meedoen met bv. de toneelstukjes. Zij komen op de club om gezellig erbij te zijn en ons te helpen. Er komen ook veel kinderen die normaal nooit naar een kerk gaan. Dat is ook helemaal geen voorwaarde! Iedereen is welkom!

Soms hebben we speciale gasten: kinderwerkers van een andere kinderclub of kerkelijke gemeente die het verhaal en de knutselwerkjes voor hun rekening nemen. Het is ook mogelijk bij ons een maatschappelijke stage te komen lopen vanuit de middelbare school. Het komende seizoen zal het alweer het 13de seizoen zijn dat we HAPPY DAY-club hebben!

De club bestaat uit een vaste kern die (bijna) altijd komt en kinderen die er af en toe zijn. De club is meer en meer geworden tot een prettige plek waar kinderen zich welkom voelen, waar ze elkaar leren kennen, waar ze leren wie God is en hoe Hij naar ons kijkt: kostbaar in Zijn ogen en daarom ook kostbaar voor elkaar!

De club wordt al sinds de oprichting geleid door:  Ina Hoebeke, Ineke Minheere en Marleen Scheermeijer.  Sinds afgelopen seizoen is ook Vendorra Neugebauer-Rijborz niet meer weg te denken. Een mooi team, ieder haar taak en mooi op maat! Samen in de naam van Jezus aan het werk.