Kinderen en Jeugd

Kindernevendienst juni 2018

In de maand juni gaan we verder met verhalen uit Job.

Zondag 3 juni: Job 2: Jobs vrienden zitten stil bij hem. De kinderen leren dat het belangrijk is dat je zieke mensen niet uit het oog verliest, maar laat merken dat je met hen meeleeft.

Zondag 10 juni: Job 3: Job vervloekt zijn geboortedag. Je mag bij God altijd je hart mag uitstorten.

Zondag 17 juni: Job 40: Job wordt tot de orde geroepen. De kinderen ontdekken dat God alles in zijn machtige hand heeft, ook het leven van Job en het leven van ons allemaal.

Zondag 24 juni: Job 42: Job doet boete en wordt gezegend. De kinderen leren dat God Job zegent, door vergeving voor hem en zijn vrienden maar ook door kinderen en bezit.

Een vriendelijke groet van de leiding van de kindernevendienst.

Kindernevendienst

Elke week wordt, tijdens het middengedeelte van de kerkdienst, de kindernevendienst gehouden. In de kindernevendienst staan de verhalen uit de Bijbel centraal. Er wordt gebruikt gemaakt van de methode ‘Vertel het maar’. In de nevendienst krijgen kinderen ook ruimte om het gehoorde op een creatieve manier te verwerken.

 

Kinderclub Happy Day

Op de eerste vrijdag van de maand, behalve in de vakanties, zijn de kinderen van Nieuwland en Ritthem van harte welkom op de kinderclub ‘Happy Day’. De club is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd en wordt gehouden in de kerk van Nieuw- en Sint Joosland van 15.30 uur tot 17.00 uur.

We beginnen de clubmiddag met een welkom en lekker zingen met gitaar of piano of met c.d’s.  Daarna gaan we samen met de kinderen bidden. De kinderen bedenken zelf gebedspunten: b.v. een bedankje voor een goed cijfer, een gebed voor je zieke oma. Eenvoudig en passend bij het niveau van de kinderen.

We vertellen een verhaal vanuit de Bijbel, soms alleen maar vertellend, vaak met kijkmaterialen, om het zo visueel mogelijk te maken en begrijpelijk te maken voor de kinderen van nu. Aansluitend is er een korte pauze met drinken en iets lekkers. Dan is het tijd om te gaan knutselen. Kinderen die niet zo van knutselen houden werken kort aan hun werkje en doen daarna gezelschapsspelletjes.

Elke maand hebben we aan het einde van de middag ‘de 2 kinderen van de maand’. Zij komen even naar voren, krijgen een bloemenslinger om en staan even in het zonnetje: We zingen een speciaal liedje voor hen en daarna mogen deze kinderen als eerste een cadeautje uitzoeken. En meteen daarna ook de andere kinderen die er zijn! Elke clubmiddag krijgen alle kinderen aan het eind een aardigheidje mee.

De oudere kinderen ( groep 6 en ouder) helpen vaak de jongere kinderen en kunnen ook meedoen met bv. de toneelstukjes. Zij komen op de club om gezellig erbij te zijn en ons te helpen. Er komen ook veel kinderen die normaal nooit naar een kerk gaan. Dat is ook helemaal geen voorwaarde! Iedereen is welkom!

Soms hebben we speciale gasten: kinderwerkers van een andere kinderclub of kerkelijke gemeente die het verhaal en de knutselwerkjes voor hun rekening nemen. Het is ook mogelijk bij ons een maatschappelijke stage te komen lopen vanuit de middelbare school. Het komende seizoen zal het alweer het 13de seizoen zijn dat we HAPPY DAY-club hebben!

De club bestaat uit een vaste kern die (bijna) altijd komt en kinderen die er af en toe zijn. De club is meer en meer geworden tot een prettige plek waar kinderen zich welkom voelen, waar ze elkaar leren kennen, waar ze leren wie God is en hoe Hij naar ons kijkt: kostbaar in Zijn ogen en daarom ook kostbaar voor elkaar!

De club wordt al 12 jaren geleid door:  Ina Hoebeke, Ineke Minheere en Marleen Scheermeijer.  Sinds afgelopen seizoen is ook Vendorra Neugebauer-Rijborz niet meer weg te denken. Een mooi team, ieder haar taak en mooi op maat! Samen in de naam van Jezus aan het werk.

Clubmiddagen komend seizoen: 1 september – 6 oktober -3 november – 1 december –( vakantie januari) 2 februari – 2 maart – 6 april – (vakantie mei) 1 juni – 6 juli.