Op 2 kanalen tegelijk!

Omroep Zeeland zond zondag 29 november de eerste dienst uit van een serie rond Advent en Kerstmis. Onze predikant Pascal Handschin hield de preek tijdens deze dienst, waarin ook ruime aandacht was voor zijn werk als havenpastor in Vlissingen-Oost.

De gebeden in de dienst kwamen voor rekening van Petra van Oosten, predikant van de Protestantse Gemeente in Serooskerke (W). Het grootste deel van de uitzending was opgenomen in de Johanneskerk in dat dorp. Dominee Van Oosten vertelde ook over de ingrijpende verbouwing die het kerkgebouw afgelopen zomer onderging.
OZ zond dienst zondag zes keer uit. Bijzonder is dat onze predikant die dag tegelijkertijd te zien was op televisie en vanuit de kerk in Ritthem waar hij de eerste adventsdienst leidde van dit seizoen. Daarin werd afscheid genomen van diaken Nel Kamp. Zij werd ook bedankt voor het werk dat ze in liefde mocht verrichten binnen de gemeente. Corry van Waarde, Jan Zwemer en ondergetekende werden tijdens de dienst herbevestigd als ouderling.
Het is zo niet waarschijnlijk dat mensen dominee Handschin tegelijk op twee schermen aan het werk zagen, maar het stemt wel tot grote dankbaarheid dat we in een land leven waarin zoiets in alle vrijheid mogelijk is. Ons gebed mag zijn voor al die medegelovigen die deze vrijheid missen, ja zelfs worden vervolgd omdat ze de naam belijden van Jezus Christus Immanuel.
WS
Klik hier om de dienst te zien die Omroep Zeeland uitzond
Klik hier om de dienst in Ritthem te zien
Klik hier voor interview met dominee Handschin: Zeelieden kunnen geen kant meer op
Klik hier voor interview met dominee Van Oosten: Kerk bruist tijdens coronacrisis

Reacties plaatsen is niet mogelijk.