Op vakantie in de kerk

Elizabeth de Haan kwam met een origineel vakantie-idee. Het komt erop neer dat mensen een foto (kunnen er ook meer zijn) van de kerk(en) die ze hebben bezocht tijdens de vakantie. De redactie vindt het een goed idee. Hieronder de oogst:

Frauenkirche

Frauenkirche Dresden
Op 23 juli 2018 bezochten wij, Bouke en Elizabeth, het middaggebed in de Frauenkirche in Dresden. Heel indrukwekkend! Deze Lutherse kerk werd na de Wende (1989) herbouwd, gereed in 2005. Tegen het eind van de oorlog was hij volledig in puin geschoten en de puinhoop was 45 jaar blijven liggen. Nu is er elke dag een druk bezocht  middaggebed.

Zonnemaire

Hervormde kerk Zonnemaire
Op zondag 24 juni bezochten wij, Wim en Trudy Staat, de Hervormde kerk van Zonnemaire. We logeerden in Scharendijke, maar omdat de vaste dominee daar niet preekte, zochten we het een paar kilometer verderop. Dat kwam omdat Marjan Riedijk er preekte: een bekende dominee. Zij liep indertijd stage in onze gemeenten. We hadden geen spijt van onze keus. Het was een doopdienst met een hele goede preek en een mooie liturgie!

Oosterkerk Zwolle
De week daarop zaten we in Zwolle. Daar kozen we na enig wikken en wegen voor de Oosterkerk. Daar ging dominee Iemke Epema voor.

Het was een goedbezochte dienst met een mooie preek over Job. Bovendien werd het heilig Avondmaal bediend. We waren die dag op doorreis, maar hadden er zeker geen spijt van dat we de kerkdrempel zijn overgegaan.

Reacties plaatsen is niet mogelijk.