Pelgrims blazen uit

Lopen bij Kleverskerke

De mensen die zondag 6 mei deelnamen aan de Pelgrimstocht die Stadsklooster  Simpelhuys hadden het zwaar. Ze vertrokken van de kerk van Kleverskerke onder subtropische omstandigheden.  Door een routewijziging ten noorden van Kleverskerke werd de tocht nog een beetje langer ook.

Zo kwam het dat de tientallen lopers drie kwartier later dan gedacht aankwamen in Nieuwland. Eindbestemming was

In ganzenpas bij Arnemuiden

daar de Eben Haëzerkerk. Meestal wacht dan alleen nog een vesperdienst. In Nieuwland werd er afgeweken van de normale gang van zaken, want daar hadden Jaap en Wilma de Ridder voor koffie, thee en limonade gezorgd. De deelnemers konden aan een lange tafel plaatsnemen om dat te nuttigen en kregen er ook nog cake bij.

Nadat ze waren bijgekomen volgde de vesperdienst. Deze werd geleid door Henk Goudzwaard, pionier van Stadsklooster  Simpelhuys. De orde van dienst was als volgt: Harpmuziek, aansteken tafelkaarsen, lezing Mattheüs 19 13-15, korte overdenking, STILTE, harpmuziek, zingen lied 782, Onze Vader, Zegen, doven tafelkaarsen, harpmuziek. Het werd een korte serene samenkomst. De harpmuziek kwam prachtig tot zijn recht door de fraaie akoestiek van het gebouw.

Klik hier om de dienst te beluisteren

Uitblazen met koffie

 

Reacties plaatsen is niet mogelijk.