Uitleg bij de diensten

Bij de diensten oktober 2017

Deze maand is het volop herfst. In de kerk is de kleur nog steeds groen, refererend aan groei, maar zeker ook aan vruchten. Het is dan ook oogsttijd, we zien het om ons heen. In de Kerk en in ons leven zou het kunnen gaan over de vrucht die ons geloof mag dragen en de vrucht van de Geest.

Op 1 oktober, 2e zondag van de herfst, gaat de ons zo vertrouwde ds. Leo Woltering uit Vlissingen voor. Indertijd was hij predikant in nabuur-gemeente Souburg. Op het oecumenisch rooster staat als Evangelie: Matt. 21: 23-32.

Op 8 oktober ontvangen we mevrouw Tr. Broeder uit Elst (Utrecht) als voorganger. Eertijds was haar overleden echtgenoot predikant van Ritthem. Mevrouw Broeder was Geestelijk Verzorger. Op het oecumenisch rooster staat Matt. 21: 33-43.

Zondag 15 oktober gaat  Peter Riemens uit Arnemuiden voor. Hij is als Kerkelijk Werker verbonden aan de Ontmoeting in Middelburg. Op het oecumenisch rooster staat Matt. 22: 1-14.

Zondag 22 oktober is ds. H. van Eerden onze gastvoorganger. Hij komt uit Kloetinge waar hij werkzaam is als predikant bij Emergis. Ds. van Eerden bedient aan ons het Heilig Avondmaal. We ontvangen Brood des levens om ons te bemoedigen en te versterken. Op het oecumenisch rooster staat Matt. 22:15-22.

Zondag 29 oktober, de 6e zondag van de herfst,  mogen we mevrouw ds. B. Boersma uit Scharendijke begroeten als gastvoorganger. Op het oecumenisch rooster staat Matt. 22: 34-46.

Dat het bijwonen of naluisteren van de diensten vruchtbaar mag zijn voor uw persoonlijk en ons gemeenschappelijk geloofsleven…

Elizabeth de Haan-Roelse